Ryttarens utrustning

Att köpa utrustning till en ryttare behöver inte vara speciellt dyrt, särskilt inte om man är nybörjare. Till en början kan man ofta låna hjälm och väst på ridskolan, och det man behöver ha själv är vanliga kläder samt ett par vettiga skor. Men när man vet att man vill fortsätta rida kan det vara klokt att investera i egen utrustning.

Ridhjälm

En bra ridhjälm bör man alltid skaffa när man ska fortsätta rida. Hjälmen bör vara av bra kvalitet och det är en sak som det inte är fel att lägga lite extra pengar på. Om man ramlar av kommer hjälmen att skydda rejält.

Säkerhetsväst

Även en säkerhetsväst skyddar väl vid en avramling. Den ger skydd för ryggrad, inre organ och revben även om man blir trampad av hästen. Man ska se till att västen är bekväm och lagom stor. Sedan bör den alltid användas.

Bra skor

Man kan rida i ett par vanliga skor, men de bör ha en liten klack och inte vara allt för klumpiga. Dessutom är det klokt att senare köpa ett par skor med stålhätta. Det skyddar bra om foten blir trampad, och de finns även i storlekar för barn.