Marknadsför ditt stall

Att driva ett stall på kommersiell basis är för många en dröm om en friare livsstil tillsammans med det djur man älskar mest i hela världen. Men det kan också vara tufft – konkurrensen om kunderna är hård och utan bra marknadsföring kan drömmen snabbt ta slut.

För att marknadsföringen ska bära frukt behöver man ha en strategi och bra material. Detta oavsett om man ska publicera material för utskick eller om man fokuserar på onlinemarknadsföring. Hur och vad skriver man för att potentiella kunder ska hitta till stallets hemsida? Ska man ha en logotyp, ett särskilt typsnitt, en speciell ton? Hur ska det printade materialet förhålla sig till det online? Att använda en fullservicebyrå är för de flesta noviser den absolut bästa lösningen. Anlita den erfarna webbyrån Klingit som med gedigen kunskap lotsar stallet genom denna snabbt föränderliga djungel. Medan stallet fokuserar på det de gör bäst – erbjuder hästupplevelser och stunder i naturen – gör Klingit sitt yttersta för att än fler ska hitta dit.

Kanske har stallet en idé kring vilka typer av ridturer de vill erbjuda sina kunder? Satsar man på barn och/eller vuxna, erfarna och/eller nybörjare? Erbjuder man lektioner i ridhus eller rider man främst ute i naturen? Har man möjlighet att erbjuda övernattning så att kunderna kan sova över och därmed rida i flera dagar? Idéerna är säkert många och det ena förslaget behöver inte utesluta det andra. Men att ha en strategi även kring detta är bra för att Klingit ska ha ytterligare något att fokusera på då de hjälper till med marknadsföringen.